Websitenaam

Internet

Het internet is een wereldwijd en openbaar netwerk. Computers kunnen door middel van een internetprotocol met elkaar communiceren. Informatie kan gezocht, aangevuld en verstuurd worden. Internet is bijna niet meer weg te denken uit de samenleving. Maar welke aansluiting past het beste bij u?

 

Callprofit biedt verschillende soorten internet aan:

 

Breedband

Breedband internet is een vorm van internet waarbij gebruik gemaakt wordt van een ‘snelle’ verbinding. Bij een snelle verbinding wordt onderscheid gemaakt tussen de uploadsnelheid en de downloadsnelheid. Breedband internet maakt gebruik van vijf verschillende infrastructuren voor verbinding. In Nederland zijn dat Fiber internet, kabel internet, satelliet, UMTS verbinding en ADSL-internet. Onder ADSL vallen ook de ADSL2 ,VDSL- en SDSL-internetverbindingen.

Fiber

Fiber, ook wel glasvezel genoemd, is een flinterdunne vezel van glas die zeer sterk en buigzaam is. Telefoonlijnen en coaxkabels bestaan uit koperen draden, door deze draden wordt data verzonden doormiddel van licht. Fiberkabels bestaan uit glasvezeldraden, met laserlicht wordt data razendsnel door de fiberkabels gezonden. Fiber internet is de toekomst. De samenleving wordt steeds veeleisender. Fiber internet kan aan deze eisen voldoen, er kan namelijk veel meer data verzonden worden met Fiber kabels dan met de ADSL- of kabelverbindingen.

 

ADSL

ADSL is een term die bekend is in bijna heel Nederland. Zo ongeveer iedereen weet ook dat het om internet gaat wanneer hij de term ADSL voorbij ziet komen. De afkorting ADSL staat natuurlijk ergens voor, maar waarvoor? ADSL staat voor Asymetrical Digital Subscriber Line. De A staat voor asymmetrisch, wat betekent dat de down- en upload snelheid van een ADSL verbinding niet hetzelfde is. Een ADSL verbinding is een vorm van een breedband verbinding. Voor bijna iedereen is het mogelijk om een ADSL aansluiting te krijgen.

 

VDSL

VDSL is de opvolger van ADSL internet. VDSL staat voor Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. Een VDSL verbinding heeft een hogere up- en downloadsnelheid dan een ADSL verbinding. In vergelijking met ADSL verschilt een VDSL aansluiting vooral veel in de uploadsnelheid. Dit betekent dat u sneller informatie kunt versturen. De ADSL aansluitingen zijn natuurlijk vooral gericht op het downloaden. VDSL richt zich op beiden.

 

SDSL

SDSL is een soort breedband verbinding. De term SDSL is minder bekend dan de ADSL term. Toch maken veel bedrijven hier wel gebruik van. Voor particulieren is een SDSL verbinding minder interessant. De letters in SDSL staan voor Symmetric Digital Subscriber Line. Dit houdt in dat de verbinding symmetrisch is en dus evenveel snelheid voor zowel uploaden als downloaden beschikbaar stelt.

 

Meer informatie internet

Wilt u meer informatie over de verschillende internetverbindingen? Of heeft u interesse in één specifieke internetverbinding? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op    Call Profit maakt u bereikbaar